EGE USULÜ BİBER DOLMASI TARİFİ
ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMASI EGE
MALZEMELER
12-14 Adet dolmalık biber
1,5 Su bardağı pirinç
2 Adet kuru soğan
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
2-3Adet domates
Yarım demet dereotu
1 Su bardağı zeytinyağı
2,5 Su bardağı sıcak su
Tuz,Karabiber, Nane
HAZIRLANIŞI
1,5 Su bardağı pirinç
2 Adet kuru soğan
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
2-3Adet domates
Yarım demet dereotu
1 Su bardağı zeytinyağı
2,5 Su bardağı sıcak su
Tuz,Karabiber, Nane
HAZIRLANIŞI
1. Pirinci ılık suda 10 dakika bekletip yıkayın ve süzün.
Biberlerin sap kısmını kapak şeklinde kesip tohumlu
kısımlarını çıkarın. Soğanları soyup doğrayın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve
dereotunu kıyın.
2. Kıyılmış soğanı bir tavaya alıp üzerini biraz tuz ve tozşeker
ilave edip, yarım bardak zeytin yağında kavurun.
Pirinci ekliyip karıştırın. Ve 2-3 dakika kavurup ocaktan alın.
Doğranmış domates,Dereotu,kuşüzümü,fıstık,nane,tuz ve karabiberi
pirinci ekliyip karıştırın.
3. Karışımı biberlerin içine doldurup tencereye sıralayın.
Üzerini kestiğiniz sap kısımlarını kapatın, kalan zeytin yağını ve suyu ekliyip
tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakınız.
Ilık ve soğuk olarak servis yapın
Bu tarifimiz 6 kişiliktir
AFİYET OLSUN!
0 yorum:
Yorum Gönder