MASTAURA ANTİK KENTİ İÇİN HABER

MASTAURA ANTİK KENTİ İÇİN HABER 



Mastaura Antik Kent' Turizme Kazandırılacak


Aydın İl Genel Meclisi, aldığı kararla Mastura Antik Kenti'nde kapsamlı bir kazı yapılmasını öngördü. 

İl Genel Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu Meclisi Başkanı Hayri Güleç başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, Turizm Tanıtım ve Dış İlişkiler Komisyonu raporu ele alındı. 

Raporu okuyan Komisyon Başkanı Cahit Kaya, Nazilli İlçesi Bozyurt Köyü sınırları içinde, Menderes Nehri'nin kuzeyinde ve Nysa Antik kente yakın bir yerde bulunan "Mastaura Antik Kent'in turizme kazandırılması için kapsamlı ve sistemli bir arkeolojik kazı yapılması, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ilgili arkeoloji bölümlerine başvurularak kazı yapacak öğretim üyesi ve bir kazı ekibinin belirlenmesi ve finansmanın sağlanmasını karara bağlı. 

Sistemli ve sürekli bir kazı ile birlikte ortaya çıkarılacak olan yapıların, kentin geçmişiyle ilgili bilinmeyenleri ortaya çıkaracağı ifade edilen raporda, bu çalışmaların yapılması halinde ortaya çıkacak antik kentin hem Aydın turizmine hemde ülke turizminin gelişmesine ve yörenin kalkınmasına katkı sağlayacağı vurgulandı. 

Rapor daha sonra oy birliği ile kabul edildi. 

Öte yandan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkan Kazım Er tarafından okunan raporda, geçen yıl kaza sonucu portatif tribünü çöken, Çine Yüksel Yalova Stadı'nda 2012 bütçesinden ödenek ayrılarak 2 bin kişilik tribünün yeniden yapılması da oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantıda Aydın'daki 23 köyün içme ve kullanma sularının İkizdere Barajı'ndan sağlanması yönünde verilen önerge neticesinde hazırlanan ortak rapor da okundu. 23 köyün içme sularının İkizdere Barajı'ndan sağlanması yönünde verilen önerge, ilgili komisyonların hazırladığı rapor doğrultusunda reddedildi. 




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...